DEĞİŞİM PROGRAMLARI (ERASMUS+ & MEVLANA) YABANCI DİL SINAVI
04.04.2018

Uluslararası değişim programlarına (Erasmus+ (Öğrenim/Staj) & Mevlana) başvuracak öğrencilerin, başvuru esnasında kullanmak istedikleri sınav sonucunu beyan etmeleri gerekmektedir.

Değişim programlarına başvurmak isteyen öğrencilerin aşağıdaki dil sınavlarından en az birine sahip olmaları gerekir.

1. YÖK tarafından denkliği kabul edilen bir yabancı dil sınav sonucu (son iki yılda alınmış). YÖK tarafından denkliği kabul edilen sınav listesine ulaşmak için: http://www.yok.gov.tr/documents/10279/30814109/EsdegerlikTablosu.pdf/
  2. Erasmus+ Yabancı dil sınav puanı (son iki yıla ait)

Yukarıda belirtilen sınav sonuçlarından herhangi biri bulunmayıp, değişim programlarına başvurmak isteyen öğrencilerin bu sınava girmeleri gerekmektedir.

Yukarıda belirtilen sınav sonuçlarından herhangi birine sahip olan öğrenciler de bu sınava girebilecektir.

Sınav; İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde yapılacaktır. Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği’ne başvuracak öğrenciler, bölümlerinin anlaşmalarına göre tercih edebilecekleri üniversitelerin dil kriterlerine uygun olarak sınava girecektir. Bu kriterler iro.ogu.edu.tradresinde Erasmus+ başlığı altındaki “İkili Anlaşmalar” sekmesinde yer almaktadır.

24 Nisan 2018 tarihinden itibaren aktif olacak "Dil Sınavı Başvuru Formu"nun en geç 04 Mayıs 2018 saat 17.00'a kadar doldurulması gerekmektedir. Bu tarih ve saatten itibaren online başvuru sistemi kapanacak olup, başka başvuru alınmayacaktır.

Sınav yeri ve saati Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı tarafından ayrıca duyurulacaktır.

Dil sınavı başvurusu yapmak istiyorum.

İlan metni için tıklayınız...