ERACON 2018 ( Erasmus Congress and Exhibition) İspanya-Murcia'da düzenlenmiştir.
28.05.2018

08-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında İspanya’nın Murcia şehrinde yapılan ERACON 2018 (Erasmus Congress and Exhibition) Toplantısı’na Üniversitemizi temsilen Uluslararası İlişkiler Birimimiz personeli Gökhan ÜNAL katılmıştır. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden üniversite temsilcileri, akademisyenler, Avrupa Komisyonu temsilcileri, Erasmus Kurum Koordinatörleri ve çalışanları, Türkiye Ulusal Ajansı yetkilileri ile birlikte yaklaşık 400 kişinin katılımıyla gerçekleşen bu seneki kongrede Üniversitemizin tanıtımı yapılarak Avrupa’dan çeşitli üniversiteler ile yeni anlaşmalar yapmak üzere temaslarda bulunuldu. Ayrıca düzenlenen çalıştaylarda Erasmus+ programı ile ilgili yeni uygulamalar, süreçte karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, Erasmus programından yararlanan öğrencilere hareketlilik öncesi ve sonrası verilmesi gereken psikolojik destek gibi konular ele alındı. Aynı zamanda üniversitelere fuar alanında kurulan stantlarda kendi üniversitelerini tanıtarak diğer üniversiteler ile uluslararası işbirliği için görüşme fırsatı sağlandı.