TR | EN
Tanzanya State University of Zanzibar'dan KA107 Ziyareti
18.03.2019
Öne çıkan görsel

Üniversitemizi Erasmus programı vasıtası ile Avrupa kıtasının dışındaki coğrafyalara taşıyan ilk KA107 projesi Tanzanya'da bulunan State University of Zanzibar (SUZA) gerçekleşiyor. 

KA107 projeleri, Erasmus programı ile sağlanan AB fonlarının Avrupa kıtası dışındaki coğrafyalarda da değerlendirilmesini sağlamaktadır. Bu bağlamda SUZA ile ESOGU arasında öğrenci ve personel değişimi sağlanacak ve temellerini yeni atmış ve hızla gelişmekte olan SUZA Turizm Enstitüsü ile ESOGÜ Turizm Fakültesi arasında akademik işbirliği gerçekleştirilecektir. 

State University of Zanzibar'ın Rektörü Sayın Prof. Dr. İdris Rai ve aynı üniversiteden Turizm Enstitüsü Müdürü Dr. Aley Nassor'un ziyareti esnasında iki üniversite arasında KA107 projesinin yürütülmesi ile ilgili önemli detaylar görüşüldü. Ziyaret esnasında heyete Eskişehir tanıtımı ve gezileri düzenlendi. Ziyaret süresince heyet Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Üniversitemiz Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Ramazan Erdağ, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Sarı, Turizm Fakültesi Erasmus Fakülte Koordinatörü Ar. Gör. Cansev Özdemir ve Uluslararası İlişkiler Birimi Koordinatör Yardımcısı Öğr. Görevlisi Müge Tanberk de yer aldı.

Bu ziyaret kapsamında, proje etkinliklerinin KA107 boyutu ile sınırlı kalmaması ve var olan imkanların en iyi şekilde değerlendirilmesi için gelecek etkinlik planları yapıldı. Bu proje ile ESOGÜ Turizm Fakültesi Tanzanya'da Turizm İşletmeciliği ve Seyahat Rehberliği konusunda düzenleme yapılması ve turizm sektörünün iyileştirilmesi için deneyim ve akademik bilgi aktarımı sağlayacak. 

 

Uluslararası İlişkiler Birimi olarak KA107 projemizin başarı ile sürdürülmesi temennilerini sunarız.