TR | EN
Son Dönem Yurt Dışı Ziyaretlerimiz
5.10.2023
Öne çıkan görsel

Uluslararası İlişkiler Birimi olarak, ortak üniversite portföyümüzü geliştirmek ve mevcut ortaklarımızla süregelen işbirliklerimizi daha da ilerletmek adına Erasmus programının Batı Balkanlar grubunda yer alan Arnavutluk, Bosna Hersek ve Kosova'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdik.

Kurum koordinatörümüz Dr. Öğr.Üyesi Mahmut Sami İşlek'in Saraybosna Üniversitesine yaptığı kurumsal ziyarette her iki üniversitenin işbirliklerini devam ettirmek amacıyla mevcut önerileri görüşülmüştür.

Erasmus+ ICM programı sorumlusu öğretim görevlisi Emrah Orakcıoğlu ise Kosova ve Arnavutluk'ta çeşitli temaslarda bulunmuştur. Kosova'da Priştine Üniversitesi ve Arnavutluk'ta New York Tirana Üniversitesi ile mevcut ortaklıkların devam ettirmesi amacıyla yapılması gerekenler tartışılmıştır. Bunların yanında Kosova'nın İpek şehrinde bulunan Haxhi Zeka Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Sorumlusu ve Hukuk Fakültesi Dekan ve Dekan Yardımcıları ile de bir toplantı yapılmış ve iki üniversite arasında 2023 yılından itibaren geçerli olacak bir işbirliği protokolü imzalanmasına karar verilmiştir.