28 Haziran Yabancı Dil Sınavı Hakkında
24.06.2021

28 Haziran 2021 tarihinde yapılacak Değişim Programları Yabancı Dil Sınavına ilişkin usul ve esaslara ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı 28 Haziran 2021 günü uzemoys.ogu.edu.tr  üzerinden yapılacaktır.

İNGİLİZCE SINAV: Saat 10.00 - 11.15 (75 dakika)
ALMANCA & FRANSIZCA SINAV : 13.00 - 14.15 (75 dakika)

Sınava girecek öğrenci/ personelin sınav başlangıç saatinden 15 dakika önce sisteme giriş yapmaları gereklidir.

Buna göre:

Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından çevrimiçi olarak uygulanacak olan 28 Haziran 2021 tarihli Avrupa Değişim Programları Yabancı Dil Sınavı aşağıdaki şekilde gerçekleşecektir:

• Yapılacak sınavla ilgili bilgilendirmeler ve oturum davetiyeleri öğrencilerin/personelin belirttikleri e-posta adreslerine gönderilecektir. E-posta adres bilgilerinin hatasız ve eksiksiz bir şekilde bildirilmesi, gereksiz e-posta (spam) kutuları da dâhil olmak üzere e-posta adreslerinin kontrol edilmesi öğrencilerin/personelin sorumluluğundadır.
  • Çoktan seçmeli olarak yapılacak sınav uzemoys.ogu.edu.tr üzerinden gerçekleştirilir.
  • Sınav süresince öğrencilerin/personelin kendi internet bağlantılarından kaynaklı sorunlardan ESOGÜ YDYO ve ESUZEM sorumlu değildir.
  • Sınav kamera ile kayıt altına alınacağı için öğrencinin/personelin mahremiyetini koruması kendi sorumluluğundadır.
  • Sisteme giriş yapmak için üniversitemizin Ortak Kimlik Doğrulama sisteminde kullanılan Öğrenci No/Personel Sicil No ve Parola (Netyetki girişi) kullanılmaktadır. Ortak Kimlik Doğrulama Sistemi (Netyetki) parolaları Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından tanımlanmaktadır.
  • Sisteme girişte sorun yaşanması durumunda uzem@ogu.edu.tr adresinden yardım alınmalıdır.
  • Öğrenciler/personel sisteme girdiklerinde sınavın uygulama koşullarını kabul etmiş sayılır.
  • Sınav sırasında bir soru işaretlendikten sonra o soruya tekrar geri dönülemez.
  • Öğrencinin/personelin sınav süresi içinde internet bağlantısında kopma olursa, sınav süresi işlemeye devam etmektedir. Sınav süresi içerisinde tekrar bağlanması durumunda, sınavına kaldığı yerden devam edebilmektedir.
  • Sınavda çoktan seçmeli 50 soru sorulacaktır.
  • Sınav süresi 75 dakikadır. Bu süre öğrencinin soruları görebildiği ve yanıtlayabildiği zaman dilimidir.  Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde sınava girilebilir. İlk 15 dakika sonunda öğrenci/personel sınava alınmayacaktır.
  • Sınava ilişkin bilgilendirme sınavın yapılacağı canlı ders sistemi üzerinde yapılacaktır.
  • Sınava girecek öğrencinin/personelin kimlik kontrolü yapılacaktır. Bunun için öğrenci/personel sınav sırasında T.C. kimlik kartını veya ESOGU öğrenci/personel kimlik kartını yanında bulundurmalıdır. Diğer kimlik kartları kabul edilmeyecektir.
  • Kimlik kontrolünde öğrenciden/personelden kimlik kartını görülebilecek bir pozisyonda kameradan göstermesi istenecektir.
  • Öğrenci/personel kimlik kontrolü için sınav başlangıç saatinden 15 dakika önce canlı ders sistemine giriş yapmalıdır.
  • Sınav süresince kameraların açık kalması zorunludur. Bağlantı sorunu vb. durumlarda öğrencinin/personelin sınavdan çıkması ve/veya kameranın kapanması halinde tekrar bağlanması ve kamerayı açması için öğrenciye/personele 5 dakika süre tanınır. 5 dakikadan fazla süre ile kameranın kapalı kaldığının tespit edilmesi durumunda öğrencinin/personelin sınavı geçersiz sayılır.
  • Sınav başvurusu yapıp gerekçesiz bir şekilde, keyfi ve kişisel sebeplerle ve belgelendirilmeden sınava girmeyen öğrencilerin, bir sonraki Erasmus+ Programına başvurularında toplam başarı puanında 5 puan kesinti yapılır. Sınav başvurusu yapıp sınava girmekten vaz geçen öğrencilerin bu durumu dilekçe ile Uluslararası İlişkiler Birimi’ne bildirmeleri gerekmektedir. Bildirilen gerekçelerin uygunluğu Uluslararası İlişkiler Birimi tarafından değerlendirilecektir.