Erasmus+ 2021-2022 Bahar Dönemi Başvuruları Hakkında
15.10.2021

Değerli Öğrenciler,

Avrupa Komisyonu tarafından icra edilen ve ülkemizde Türkiye Ulusal Ajansı koordinasyonunda yürütülen Erasmus+ Programı, 7 yıllık dönemler şeklinde icra edilmektedir ve 2021 – 2027 yılları, yeni Erasmus+ dönemini kapsamaktadır.

Bu yeni dönemde uygulanacak prosedürleri belirleyen Erasmus+ Program Tüzüğü, hem bütçe müzakerelerinin uzaması hem de Kovid-19 salgını nedeniyle Avrupa Birliği tarafından gecikmeli olarak onaylanmış ve ülkelerin programda yer almalarını sağlayan Katılım Anlaşmaları müzakereleri de bu gecikme nedeniyle beklenenden daha geç başlatılmıştır.

Ülkemizin, yeni Erasmus+ döneminde de programda yer almasını sağlayacak olan Katılım Anlaşması, Türkiye Ulusal Ajansı ve Avrupa Komisyonu arasında halen müzakere aşamasında olduğundan henüz ülkemize tahsis edilen herhangi bir bütçe bulunmamaktadır.

Dolayısıyla, 20 Eylül – 5 Ekim 2021 tarihlerinde 2022 Bahar yarıyılı gerçekleştirilmek üzere başvurusunu aldığımız Erasmus+ Öğrenim hareketliliği ilanımız, belirtilen bu gerekçeler nedeniyle ve hiçbir öğrencimizin hibe yetersizliği sebebiyle herhangi bir mağduriyet yaşamaması amacıyla İPTAL edilmek zorunda kalmıştır.

Konu hakkında yaşanacak tüm gelişmeler, internet sitemiz ve sosyal medya hesaplarımızdan sizlere iletilecektir.

Bilgilerinize sunarız.

ESOGÜ Uluslararası İlişkiler Birimi