Kanada Alberta ve MacEwan Üniversiteleri ile Ukrayna V.I. Vernadsky Taurida ve Kiev Ulusal Üniversitelerinde, Kanada Yerlileri ile Kırım Tatarları üzerine çalışmalar yapan akademisyenlerden oluşan heyet, düzenlemekte oldukları Transatlantik Çalıştay ziyaretleri kapsamında İstanbul ve Ankara’daki temaslarının ardından Üniversitemizi ziyaret etmişlerdir.
ESOGÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Volkan Marttin’in öncülüğünde organize edilen ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Emine Gümüşsoy’un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, belirtilen üniversitelerden gelen 10 misafir öğretim üyesi ile önceki dönem Rektörlerimizden Prof. Dr. Fazıl Tekin, Birimimiz ve Erasmus+ Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Mahmut Sami İşlek, Uluslararası İlişkiler Birimi Erasmus+ ICM Programı sorumluları Öğr. Gör. Emrah Orakcıoğlu ile Öğr. Gör. Tolga Murat, ESOGÜ TÖMER’de Kırım Tatarları üzerine çalışmalar yapan Öğr. Gör. Dr. Selin Bayrak ve Eskişehir Kırım Derneği Başkan ve Başkan Yardımcısı Recep Şen ve İsmet Yüksel katılmıştır.
Erasmus+ Kurum Koordinatörü Doç. Dr. İşlek’in Üniversitemizi tanıtan sunumuyla başlayan toplantıda, katılım sağlayan akademisyenlerin bağlı oldukları üniversiteler ile olası işbirliği fırsatları değerlendirilmiş ve Türkiye’de en çok yerleşimi şehrimizde bulunan Kırım Tatarları üzerine yapılan akademik çalışmalar hakkında ayrıntılı ve karşılıklı sunumlar gerçekleştirilmiştir.