Uluslararası İlişkiler Birimi'nden Arnavutluk-University of New York Tirana Ziyareti
9.11.2020

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ), Uluslararası İlişkiler Birimi Kurum Koordinatörü Dr. Mahmut Sami İşlek, 27-28 Ekim 2020 tarihlerinde Arnavutluk'ta New York Tirana Üniversitesi'ne (UNYT) bir ziyaret gerçekleştirmiştir. Bu ziyarette üniversiteler arasında daha önce imzalanmış olan "İyi Niyet Anlaşmasının (Momerandum of Understanding (MoU))" bir üst seviyeye taşınarak kurumlar arasında Avrupa Komisyonu'nun ortak ülkelerle hareketlilik yapılmasına imkan tanıyan programı olan Erasmus KA-107 Projesinin yazılması istişare edilmiş ve  projenin detaylarına ilişkin fikir alışverişi yapılmıştır. İlgili projenin gerçekleşmesi durumunda belirlenen bölümler dahilinde her iki kurum arasında karşılıklı öğrenci ve personel değişimleri yapılması planlanmaktadır. UNYT Uluslararası İlişkiler Birimi sorumlusu Xhoi Rami ile ev sahibi kurumun yeterlilikleri ve imkanlarına ilişkin bilgiler elde edilmiş ve önümüzdeki dönemde yapılacak olan öğrenci ve personel hareketliliğinde izlenecek yol ve yöntemler gözden geçirilmiştir.