Uluslararası İlişkiler Birimi'nden Özbekistan Üniversitelerine Ziyaret
27.09.2021

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kamil ÇOLAK ve Kurum Koordinatörümüz Dr. Mahmut Sami İŞLEK kurumlar arası işbirliği geliştirilmesi, ortak bilimsel araştırma ve projeler hazırlanılması ve kurumsal anlamda en üst düzey ortaklık kurulması amacıyla görüşmelerde bulunmak üzere 15-23 Eylül 2021 tarihleri arasında Özbekistan’da bulunan “Mirza Uluğ Bey Özbekistan Milli Üniversitesi”, “Nizami Taşkent Devlet Pedagoji Üniversitesi” ve “Semerkant Devlet Üniversitesi’ne” bir dizi ziyaret gerçekleştirmiştir.

Ziyaretler kapsamında yapılan görüşmelerin ardından Üniversitemiz ile Özbekistan'ın önde gelen bu üç üniversitesi arasında öncelikle "iyi niyet anlaşmasının" imzalanmasına, bu anlaşma kapsamında misafir öğrenci ve öğretim üyesi değişimine başlanılmasına ve Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen Erasmus+ programı altında ortak ülkelerle öğrenci ve personel hareketliliği sağlayan "KA171" programı kapsamında kurumlar arası anlaşma imzalanarak Şubat ayındaki proje döneminde başvuru yapılmasına karar verilmiştir.