Üniversitemiz Heyetinden Cezayir Ziyareti
9.11.2023

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Erdağ ve Uluslararası İlişkiler Birimi Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Sami İşlek, Üniversitemizin uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda ortak portföyünü geliştirmek amacıyla Erasmus+ KA171 ICM programının Güney Akdeniz grubunda yer alan Cezayir’de temaslarda bulundu.

Ziyaretler kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Cezayir Büyükelçisi Muhammet Mücahit Küçükyılmaz’a nezaket ziyaretinde bulunan Üniversitemiz heyeti, Cezayir’de yürütülen faaliyetler hakkında fikir alışverişinde bulundu. Ortaklık görüşmeleri gerçekleştirilen Médéa Yahia Fares Üniversitesi’nde, uluslararası ilişkilerden sorumlu Rektör Yardımcısı Dr. Mohamed Maazouz ile çeşitli uzmanların katıldığı toplantıda iş birliği koşulları görüşülürken, ilk adım olarak iyi niyet anlaşması imzalanması konusu ele alındı. Sonrasında Barika Merkez Üniversitesi - Batna Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Somia Nasri ve ilgili heyet ile bir araya gelen Üniversitemiz heyeti, iki kurum arasındaki ortaklığın başlatılması amacıyla iş birliği protokolü imzalanması ve sonrasında atılacak adımları müzakere etti. Ziyaret edilen son kurum olan Barika Üniversitesi’nde ise iki kurumun uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda örtüşen amaçlar ele alınarak, iş birliği protokolü imzalanması ile başlayacak ortaklığın sonraki adımlarında yapılacak faaliyetler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.