GANA İLE İŞ BİRLİĞİ
22.01.2020

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Uluslararası İlişkiler Kurum Koordinatörü Dr. Mahmut Sami İşlek, Gana’da bir dizi ziyarette bulundu. Gana üniversiteleri ile işbirlikleri üzerine görüşmeler yapmak üzere Gana Büyükelçisi Özlem Gülsün Ergün Ulueren’i makamında ziyaret etti. Bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi, üniversitelerle teknik alanlarda işbirliklerine yoğunlaşmanın önemine vurgu yaptı. Dr. Mahmut Sami İşlek, Türkiye Maarif Vakfına yaptığı ziyarette ise vakıf temsilcisi Rıza Feridun Elgün’den Gana hakkında genel bilgiler edindi.

Dr. Mahmut Sami İşlek, Gana ziyareti sırasında Gana Üniversitesi, Cape Coast Üniversitesi ve Gana İşletme ve Kamu Yönetimi Enstitüsü ile görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde Erasmus KA107 proje başvuruları da değerlendirilerek Cape Coast Üniversitesi ve Gana İşletme ve Kamu Yönetimi Enstitüsü ile Şubat ayı içerisinde Erasmus KA107 proje başvurusunun yapılması ve Gana Üniversitesi ile İyi Niyet Anlaşması imzalanması kararına varıldı.